Известен учен- атеист публично призна, че е сгрешил, и че има Бог

    god-loves-you_1_Абсолютен шок за научния свят стана изявлението на  известния професор по философия Aнтъни Флу. Ученият, който в момента е над 80 години, в продължение на десетилетия  e един от стълбовете на научния атеизъм,  публикувайки множество книги и лекции, изградени върху предпоставката, че вярата в Бога не е оправдана, пише порталът „Meta“.

    Но поредицата скорошни научни открития са заставили великия защитник на атеизма да промени възгледите си. Флу заяви публично, че е сгрешил, а Вселената не може да  възникне   сама от себе си – тя, очевидно,  е създадена от някой много по-могъщ, отколкото можем да си представим.

    Според Флу, преди той, както и други атеисти, е бил убеден, че някога от мъртва материя просто се е появила първата жива материя. „Сега е невъзможно е да си представим изграждането на атеистичната теория за произхода на живота и появата на първия   възпроизвеждащ се организъм,“ – казва Флу.

    Според ученият, последните данни за структурата на молекулата на ДНК са неопровержимо доказателство за това, че тя не е могла да възникне сама по себе си, и е нечия разработка. Генетичният и код и буквално енциклопедичните обеми от информация, които се съдържат в молекулата, отричат възможността за сляпа  случайност.

    Английският учен Джон Мартин Рийс, който е удостоен с наградата Темпълтън тази година, счита че Вселената – много сложно нещо. Ученият, който има повече от 500 научни статии, получи 1.40 милиона щатски долара за това, че доказа съществуването на Създателя. Въпреки, че той самият физик е атеист, добавя изданието scinews.

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *