Пакистан плаши с ядрена бомба с размер на топка за тенис

    nuclear-bomb-explosion-ndepПрез последните няколко години, стратегическите сили на Пакистан в рамките на ядреното възпиране, са провели задълбочени изследвания в областта на проектирането и разработката на ефективни оръжия. Под ефективни оръжия се разбират компактни ядрени оръжия, които могат лесно да бъдат транспортирани от едно място на друго.

    Въпреки че съществуват различни видове подобни  бойни глави,  в Северен Пакистан смятат, че за да бъде ефективно сдържането е  необходимо да се  разширява производството  и да се работи над размера и мощността на оръжията. Според източници на Terminal Х, Пакистан вече e предприел стъпка към „най-малките ядрени оръжия в света.“

    Източници твърдят, че тези оръжия са с размера на топка за тенис, което означава, че може лесно да се преместват от едно място на друго. Пакистански служители са заявили, че няма  да го продават и няма да действат като агресор. Въпреки това, те дават да се разбере, че ако възникне  някаква   агресия към Пакистан, ядрените оръжия с размер  на топка  ще бъдат разпространени сред мюсюлманските въоръжени сили.

    Източници твърдят, че в допълнение към новия вид оръжие,  пакистанските военни са разработили противотанкови куршуми на базата на плутоний.  Те могат да бъдат смъртносни за вражеската бронирана техника, особено за съседна Индия.

    Източникът на TX е получил информация за таен протокол от преговорите между Пакистан и няколко съюзници през последните няколко години. В него са описани плановете в случай на агресия към Пакистан или приятелски страни. В този случай ще се  инициира разработването на това оръжие и неговото предаване на приятелски армии в Африка, Близкия изток и Южна Азия.
    Интересно уточнение: въвеждането на Протокол за извънредно положение може да бъде завършено за осем часа.

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *