Чернобил е бил взривен за да се унищожи Съветския съюз и за да се откъсне Украйна от Русия

    Трагедията в Чернобилската атомна електроцентрала е умишлено предизвикана с цел   разпадането на Съветския съюз и отделянето на Украйна от Русия. Това са констатациите на независимата физическа и техническа експертиза, извършена от ядрения физик Николай Кравчук ( Физически  факултет на Московския държавен университет Ломоносов).

    Резултатите от проучването му са описани в статията    „Загадката на  Чернобил“, публикувана през 2011 г. в Москва, където тя предизвиква определен резонанс. Още преди публикуването на книгата, след първия теч в украинската преса, Кравчук веднага е уволнен от  Института по теоретична физика в Националната академия на науките.

    Заключенията  Кравчук са подкрепени в рецензията на труда му от  проф. д.т.н.  И. А Кравец  и доктора на науките В. А.  Вишински. Въпреки това до широката общественост  резултатите от изследването на украинския учен не стигат.

    Ученият твърди, че експлозията на реактора е била  предварително планирана и извършена под ръководството на Централния комитет на КПСС, ръководен от Горбачов, а вината е прехвърлена внимателно на персонала на станцията, който става „изкупителна жертва“.

    След това ядрените инженери са принудени да се защитават в условия на кръгова отбрана от  натиска  на „перестройчиците“. Което косвено е признато пред международната общност от горбачовското ръководство, към което водят всички следи.

    „През август 1986 г.  официалната версия на събитията в Чернобил беше представена пред МААЕ, и  основното и заключение е :“ Основната причина за инцидента е доста невероятно съчетание на нарушаване на реда и начина на работа, допуснати от персонала на енергоблока „, казва Николай Кравчук. Тоест да взриви Чернобил без по-рано замислено външно вмешателство   персоналът не би могъл.

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *