Шестте най-странни звуци в Космоса (видео)

    В космоса никой няма да ви чуе. И не защото звукът не се разпространява във вакуум, а защото той просто ще се удави в адската врява, която издава  цялата тази космическа субстанция. Да, от Земята всичко може да изглежда тихо и спокойно, но ако имате правилно оборудване, можете лесно да чуете  невъобразимия шум, издаван сякаш от огромно ято  врани.

    6. Слънце

    Да, това е той – гласът на Слънцето! Дарителят на топлина, светлина и живот звучи така както се  очаква от него – като пулсация на огромно сърце. Гигантско туптящо  извънземно сърце. Изработено от ядрен  огън.

    5. Земя

    За разлика от пасивните пулсации на гигантските небесни огнени кълба, тук можем да чуем гласа на Земята, регистриран от най-отдалечените от нас  спътници. Докато Слънцето излъчва пулсиращ приливен ритъм, Земята прилича повече на Звездата на смъртта, която се зарежда за  изстрел. Сериозно.

    4. Черните дупки

    Не само неподвижни обекти излъчват звуци. Всички космически явления произвеждат малко шум. Ето как, например, звучи черна дупка:

    Можете да ви се стори малко скучна в сравнение със звуците на Слънцето или на Земята, но ако внимателно слушате, можете да чуете в записа далечни приглушени звуци, подобни на стрелба със  старомодни лъчеви пушки от научната фантастика. Но преди да си представим, че някъде там в Космоса се разгръща епична битка, трябва да имате предвид,  че е възможно всички тези звуци на стрелба да произвежда черната дупка, само за да се забавлява. Ние всички знаем, че черните дупки са много, много самотни.

    3. Юпитер

    И, най-накрая! Юпитер произвежда точно това, което очаквахме през цялото време от космоса: спокоен, омекотяващ звук – Ню Ейдж.

    2. Сатурн

    Разбира се, всички тези „космически песни“ са  много забавна, но всички те звучат, като цяло  еднакво, нали? Сякаш всяка планета има свой вариант на една и съща звукова палитра, изсвирена на синтезатор  Casio през 1989 година. И знаете ли какво? Не обръщайте много внимание. Просто се отпуснете, седнете, затворете очи и слушайте записите на успокояващия Сатурн.

    Поздравления! Сега, след като вашата психозащита е  предварително отстранена, умът ви   е дом на хищническо насилие и призраци на отдавна мъртва планета! Сега ще рисувате тайнствени руни по стените на кабинета си, ще взривявате всякаква електроника с едно докосване, и ще бълвате потоци от пурпурна плазмена енергия в най-неподходящите моменти.

    Но има и положителна страна: Сега, когато някой ви пита какво е най-страшното нещо, което сте чували  през живота си, вие с усмивка и абсолютно честно ще кажете: „Сатурн“. А докато питащият примигва учудено,  лесно можете да пуснете това  видео и да задоволите любопитството му. И готово! Още един разум е погълнат от виещите духове на планетата-убиец.

    1. Уран

    И накрая, най-разрушителното нещо. Но преди да го чуете,  направете едно нещо – поемете дълбоко дъх и   кажете на глас   тази фраза:

    Сега чуйте звуците на Уран:

    http://www.cracked.com

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *