Може ли човек да променя своята карма?

    karmaЧовек винаги е мислил върху това дали има своя собствена свобода на избор или е само играчка в ръцете на сляпата съдба. Може би само  Всемогъщият Бог решава какво ще се случи на всеки от нас?

    Мнозина вярват – всичко, което трябва да се случи ще се случи, както е записано в Книгата на съдбата. Но все пак на повечето им се ще да мислят, че не са само кукли на конци, на които дърпат конците невидими кукловоди.

    Преди новата година, на 30 декември 1984 г., самолет следващ полет от Москва за Торонто, се разпада и потъва в  студените води на Атлантическия океан без видима причина. Всички пътници и екипажът, които са били на борда,  загиват. Само една пътничка оцелява.

    Тя закъснява за регистрацията – гражданката на Канада Деженифър Мероуз, по чудо оцелеляла при ужасната катастрофа. Вестниците го наричат ??късмет, но само седмица по-късно Дженифър загива  в автомобилна катастрофа. Журналистите издигат различни теории, наричайки смъртта на жената „зла съдба“ и „предизвестена смърт.“ А самата история е заложена в култовия филм за фаталната неизбежност – „Местоназначение“.

    През август 2004 г.  град Ростов е разтърсен от  ужасна трагедия. За един час семейство Вересови загубват две дъщери, загинали в автомобилна катастрофа. Момичетата – на  шестнадесет и седемнадесет години,  се возят в петата кола в  сватбен кортеж на техни близки роднини. Никой не знае какво  причинява това , но по някаква причина колата се занася. Вече неуправляема тя  преминава в насрещното платно и попада  директно под колелата на тежък „КАМАЗ“.

    А третата дъщеря, усещайки нещо, сяда в следващата кола. Всичко това става точно пред нея. И тогава започва да се говори, че над Вересови тежи тежка карма. Сякаш някой е завидял на  щастието и мира в семейството, включвайки призрачен механизъм за разрушение. А е  имало на какво да им завиждат. В тия „неясни“ времена, когато всеки трети брак се разпада, семейството било невероятно.

    След като живеят заедно в продължение на двадесет години и създават три красиви дъщери, съпрузите  никога сериозно не се карали помежду си, да не говорим за изневери.

    Спомняйки събитията от живота си, бедните родители не могат да разберат в какво толкова са виновни пред Бога, че да заслужават такова жестоко наказание.

    Има теория, че всички болести, бедност и мизерия са кармична разплата за дълговете на миналото. Те не са случайни въобще,  както може да изглежда на пръв поглед. Това може да бъдат греховете на нашите предци, а може би и на самите нас, ако в своите минали животи сме направили нещо ужасно. И тогава не сме могли или не сме счели за необходимо да коригираме навреме тази грешка. И сега, когато отново живеем, ние си плащаме сметките.

    И какво сега – прави ли са тези, които вярват в съдбата? Предписаното трябва да се случи,  независимо дали ни харесва или не? Не е толкова просто. Както се вижда от практиката, съдбата винаги дава на тези, които са сгрешили,  още една възможност, за да могат да коригират грешката си. Законът на кармата е дал такъв шанс и на Елена Вересова. На четиридесет и седем години тя ражда тризнаци, въпреки неблагоприятните прогнози на лекарите. И трите момчета са напълно здрави и Елена е сигурна, че в тях са душите на мъртвите и дъщери. Вселенската хармония връща на жената радостта от майчинството.

    Примери в историята, които показват, че човек може не само да промени радикално живота си, но и да отложи смъртта, има много.  Скептиците наричат тези случаи късмет, а последователите на ведическите вярвания и астролози говорят за „щастливи“ хора, тъй като те са притежатели на щастлива карма.

    Те вярват, че във всеки човек е заложена  програма, с която той влиза в този свят. Знаейки това, можете да си съставите повече или по-малко вярна представа за чакащия ви живот и за опасностите, които да преодолявате. A  предупреден – значи въоръжен“. Ако знаеш къде ще паднеш, можеш добре да си постелеш. Като се следват някои правила и норми, може да се заобиколят всички „капани“ на съдбата, или поне да се смекчат нейните удари.

    Следва

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *