Йордан Соколов: Гласувайте за ГЕРБ, СДС и ДСБ няма да влязат!

    sokolovБившият вътрешен министър от кабинета на Филип Димитров Йордан Соколов призова десните да гласуват за ГЕРБ. В предаването “Факторът Кошлуков” по ТВ7 той каза, че това е единствената алтернатива за дясно мислещите, тъй като нито СДС, нито ДСБ имат шанс да влязат в парламента на следващите избори.

    Според Соколов, управлението на Борисов в края на краищата ще бъде запомнено с добро. Страната ни запазила финансовата си стабилност; построена била добра инфраструктура, което е основен фактор за привличане на инвеститори; започната е реформа в редица сфери – образование, здравеопазване и др.

    “ГЕРБ ще осмисли грешките си и да си вземе поука при следващ мандат. Тогава ще може да завърши успешно започнатото,” каза още Соколов. Според него, кабинетът Борисов е имал възможност да запази финансовата дисциплина и все пак да вдигне доходите на най-бедните. Тогава нямаше дефицитът да е 0,5 процента, а щеше да е 0,6, като Европа разрешава той да достигне до 3, каза още Соколов.

    Според него през последните месеци страната ни е била застрашена от хиперинфлация. Интерес от нея са имали олигарси, развили бизнеса си с помощта на огромни кредити. При хиперинфлация те ще успеят да стопят задълженията и да излязат на печалба, както се случи през 1997 г., припомни бившият вътрешен министър.

    Той изрази надежда, че прокуратурата ще стигне до истината в сферата на енергетиката и ще потърси сметка на тези, които са сключили неизгодни сделки, както за строителството на никому ненужната АЕЦ “Белене”, така и за предоговарянето цената на газа с Русия. “Няма друга страна в ЕС, която да плаща толкова скъпо,” допълни Соколов.

    БЛИЦ

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *