НАСА препоръчва молитви за защита от астероиди и метеорити

    НАСА не може да предложи по-добро средство за предотвратяване на сблъсък на астероид със Земята, от молитва. Това заяви ръководителят на Националната въздухоплавателна и космическа администрация, Чарлз Болдън, пише  Ройтерс.

    Според него, това е всичко, което Съединените щати могат да направят сега, за да защитят планетата от астероиди и метеори, които потенциално заплашват човечеството. Той говори по време на изслушване в Конгреса на САЩ.

    „Космическата заплаха“ попадна в центъра на вниманието на медиите и обществеността в много страни, заради две редки събития в един ден: сутринта на 15 февруари в района на Челябинск в атмосферата избухна метеорит, а вечерта големият  астероид 2012 DA прелетя край Земята.

    Тези събития, заяви членът на Палатата на представителите на САЩ от Тексас Еди Бернис Джонсън, служат като доказателство, че човечеството живее в Слънчевата система, която е изпълнена с потенциално опасни обекти, които летят около Земята „с изненадваща честота“.

    „На нас ни провървя, че събитията от последните месеци са интересно съвпадение, а не бедствие“ – предупреди председателят на Комитета по наука в  Камарата на представителите Ламар Смит.

    Той предизвика слушанията, на които с доклад излезе ръководителя на НАСА. Конгресмените искаха да знаят какви мерки предприема НАСА за защита на Земята от небесните тела, както и дали на Агенцията са необходими допълнителни средства за тази цел.

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *