Ледената епоха настъпва през 2014 г.

    ledena epohaРуски учени разобличиха мита за глобалното затопляне. Вместо това, през следващата година ще започне малък ледников период. Двама руски учени Владимир Башкин- ръководителят на лабораторията „Газпром ВНИИГАЗ“ и Рауф Галиулин от Института по фундаментални  биологични проблеми към Руската академия на науките, след години на изследвания заявиха, че през 2014 г. Земята я очаква застудяване.

    Ще започне Малката ледникова епоха. Тя ще се промъкне незабелязано, ще настъпва постепенно и ще продължи най-малко два века. Пикът на   намаляване на температурите ще бъде достигнат  в средата на XXI век. Според учените, последните  относително топли зими са  само следствие на цикличната активност на Слънцето и цикличните промени в климата. Затоплянето е продължило от XVIII век до наши дни.

    При това учените казват, че антропогенните фактори (човешкото въздействие върху околната среда) не играят в климатичните промени толкова голяма роля, както активно се пише в медиите. За всичко е виновно Слънцето. По-точно, периодите на слънчева активност. От 2014 г. ще  започне постепенно намаляване на активността на звездата  и на земята ще се спусне „зима, зима, зима“.

    Катастрофа няма да има, но някои от северните региони на Русия може да станат доста неподходящи за живот, а производството на петрол там поради ниските температури, може да спре напълно. Но това има и добра страна:  „нашето всичко“ – неминуемо ще се вдигнат цените на петрола и природния газ, пише вестник „Аргументи на  седмицата“.

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *