Бракът вреди на вашето здраве

    Семейните хора се обръщат към лекарите,  когато  вече са на по-късни  етапи на някоя болест, смятат учените.

    Дълго време се смяташе, че семейните хора боледуват по-рядко и, като цяло, живеят по-дълго и по-добре. Но едно ново проучване хвърля съмнение върху предишните заключения. Учените са установили, че хората, които са семейни, са склонни да надценяват здравето си.

    Семейните просто по-рядко се оплакват, когато се чувстват зле, за разлика от самотните, твърдят  американски експерти от университетите на Охайо и Тексас. „Хората, които са женени, не веднага отчитат сериозността на влошаването на здравословното си състояние, и значително по-късно се обръщат към лекарите.  Всъщност, когато женен мъж казва, че му  е лошо, най-вероятно става дума за сериозно заболяване.“ – цитира Daily Mail автора на изследването.

    Според изследването несемейните хора тичат към лекар    веднага след като почувстват малко неразположение. В много случаи това помага за диагностициране на заболяване в ранен стадий и за успешно лечение.

    Причините за това, че семейните надценяват здравето си са няколко, но главната от тях, според учените, е подкрепата на партньора. „Те не са в състояние ясно да определят своето здраве, защото  близкия човек помага да се справят с дискомфорта“ – твърдят експерти.

    По този начин женените хора, както и ергените, първоначално имат еднакви изходни данни. Въпреки това последните, поради това, че следят много по-внимателно за здравето си, имат по-добър шанс за по-дълъг живот. „Бракът може да помогне на хората да водят правилен начин на живот, което, от своя страна, може да увеличи продължителността му. Но  пряко това не предпазва от болести.“ – заключават  специалистите.

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *