Диаметърът на кратера, където е паднал метеорита е 8 метра (фото и видео)

    Около дупката в леда са събрани малки парчета черно твърдо вещество, наподобяващо фрагменти от скала с размери  0.5 – 1 см, които ще бъдат предадени за експертиза. Достъпът  до мястото е ограничен.

    meteorit 1

    „Първо в небето се появи светеща точка, която бързо се увеличаваше по размер. След което последва експлозия и в различни посоки се разпръснаха седем фрагмента. Един от  тях падна на на противоположния на града бряг, издигна се стълб от лед, вода и пара. В резултатът се образува  огромна дупка с диаметър от около 8 метра, с кръгла форма“- се казва в изявление на ГУ на МВР

    meteorit 4

    Около леда  са събрани  малки парчета черно твърдо вещество, наподобяващо фрагменти от скала с размери 0.5 – 1 см.

    meteorit 3

    По-рано официалният представител на Централното военно командване (ЦВО) полковник Ярослав Рощупкин съобщи, че диаметърът на кратера   в езерото Чебаркул е около 6 метра, радиационният  гама-фон там не надвишава нормата.

    Министерството на  извънредните ситуации на Русия предупреждава за опасност при  приближаване до останките от метеорита, които могат да бъдат открити  Урал.

    chebarkul

    „Предупреждаваме всички хора в региона в случай, че открият  метеоритни фрагменти в никакъв случай не да се доближават до тях, да не ги докосват и веднага да съобщят за опасната находка на съответните телефони “ 01 „,“ 112 „или на единни телефонен номер за помощ на МЧС на Русия +7 ( 499) 449-99-99, „- е заявил за Интерфакс говорителят на Министерството  Ирина Россиус.

     

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *