Челябинският метеорит може да е неуспешен военен опит

    meteorit-rusiaМетеоритът, който падна вчера сутринта в Челябинск (Русия) няма нищо общо с небесно тяло  и най-вероятно е неуспешен опит за изстрелване на военна ракета от близкия Eлански полигон. Това предположение е на известната руска писателка i  журналистка Юлия Латинина.

    „Аз не съм ракетен специалист, а филолог. И като журналист имам няколко въпроса.
    Първи въпрос: защо метеоритът лети в посока от Еланския полигон към Чебаркулския?

    Втори въпрос: Защо той летеше успоредно на земята, по траектория, който прилича на траекторията на ракетата?
    Трети въпрос: защо метеоритът имаше „опашка“, подобна на „опашката“ от ракетно гориво?

    Четвърти въпрос: Защо взривът на метеорита  приличаше на самовзривявана не ракета в  извънредна ситуация?

     Пети въпрос: защо в търсене на метеорита се  включиха толкова много служители (военни) „- пише същия ден във вестник “ Новая газета “ Ю. Латинина?

    Авторът на статията припомня също, че на Еланския полигон цяла седмица има учения, те дори са влезли в новините заради извънредно произшествие: войник е ударен от танков снаряд.
    „В новините имаше съобщения, че следата от метеорита е фотографирана от европейския спътник Meteosat с инструмента SEVIRI. Уви, картината ясно показва, че спътникът е снимал  шлейфа на метеорита в атмосферата. В космоса кой знае защо не го е заснел“, – добави тя.satelit-meteorit

    Авторът предлага също така, че някой там „горе“ е много притеснен, че на отломките на „метеорита“ ще бъде открит номера на ракетата, а след това Русия ще бъде обвинена за поредната издънка.

    И буквално след няколко часа колонката на автора за метеорита от Челябинск е премахната, както се твърди,  „по искане на автора.“

    Официалните власти в Руската федерация продължават  да твърдят, че всичко, което се случи в Челябинск е резултат от падането на небесно тяло.

    A всъщност вероятно това е причината руският премиер Дмитрий Медведев да реагира ТАКА.

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *