Писалката 3Doodler – достъпен 3D принтер

3doodlerПотребителите на Kickstarter  финансираха нов проект – писалката 3Doodler, която създава триизмерни обекти във въздуха.

В рамките на няколко часа проектът събра 530 000 долара, въпреки че първоначално са били  необходими само 30 хиляди, така че писалката ще се появи в  продажба, според производителя, през есента на тази година, а нейната цена ще бъде $ 75. Създателите обещават, че всеки, който дари $ 75 или повече ще я получи.

Да се създават триизмерни фигури с помощта на това устройство е доста лесно: потребителят държейки в ръка писалката  рисува в  пространството, създавайки триизмерни фигури. Устройството тежи около 200 грама и се захранва от електрическата мрежа.

3doodler визуално не прилича на 3D принтер, а на  пистолет,  запълнен с горещо лепило. Писалката се зарежда с пластмаса ABS / PLA, след това се  нагрява до 270 градуса, след което течната вече  пластмаса излиза през горната част с  метален  връх.

Вариантите за употреба са много: от създаването на 3D фигури до плоски елементи, с които след това се сглобява обемна структура.

На специален сайт на потребителите се предлага    да си изтеглят шаблон, от който може да се създаде триизмерен модел.

На този етап писалката   зависи от мрежата, но разработчиците обещават да създадат устройство, което ще работи на батерии.

Атрактивността на 3doodler  се определя основно от ниската цена. Известно е, че устройствата за 3D печат са скъпи, цената им е хиляди долари.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *