Дъстин Хофман: Холивуд промотира насилие!

    Dustin_Hoffman„Ако откажеш да държиш пистолет, веднага след това вместо  главни,  ти  предлагат второстепенни, а след това само малки роли“, каза актьорът

    В разгорещения дебат за контрол на оръжията в САЩ, се включи и  Дъстин Хофман, който обвини филмовата индустрията, че създава  невярна представа за  насилието и въвежда в заблуждение публиката, както и че дискриминира актьори, които отказват да използват оръжия във филмите.

    В интервю за радио NPR, Хофман каза, че винаги е мразел да борави с оръжия във филмите и че това е направил в няколко роли, като например тази в „Голям малък човек.“

    Омразата му датира от 1960, когато негов колега в театъра насочил пистолет към него, заплашвайки да го убие.

    – Аз не виждам нищо интересно в оръжието. То служи за да се заплашва или да се убие някой. Не мисля, че хората разбират какво е, когато някой насочва пистолет към теб … ти са в пълен шок. Никога няма да забравя това чувство – каза актьорът, който вярва, че режисьорите не трябва да използват насилие, за да привличат зрители. Според него, те обикновено го правят с цел да скрият  недостатъци в сценария.

    Като гледа сцени с насилите във филмите, публиката не усеща истинския ужас от насилието, защото във филмите „оръжие рядко се използва начина, по който се прави в реалния живот“, обясни Хофман.

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *