В Давос се подготвят за откриването на извънземен живот

    World-Economic-ForumКакто пише изданието  exopolitics, за пръв път на Световния икономически форум в Давос (Швейцария),  сред глобалните рискове се споменава и за евентуалното откриване  на извънземен живот.

    В известния ски курорт бизнес- елитът на света се събра, за да обсъди какво ни очаква в следващите 10 години. На тазгодишното събитие към бизнес-лидерите се присъединиха видни политически лидери и ръководители на централните банки. В 80 страничен анализ за 2013 г. са идентифицирани 50 глобални рискове, които ще влияят на човечеството през следващите 10 години.

    В доклада има дълъг списък от прогнози за това как  световните лидери трябва да планират избягването на „системни сътресения и катастрофални събития.“ В списъка „5 X“  са факторите, които  „нито една държава не може да предотврати“. Един от тези X-фактори е откриването на извънземен живот.

    Както се обяснява в доклада, това откритие „няма да промени света веднага (…). Но в дългосрочен план, психологическите и философски последици от това откритие са особено дълбоки . Ако форми на живот (дори вкаменени форми на живот) бъдат открити, например, в нашата Слънчева система, то излиза, че появата на живота е нещо „лесно“ и обикновено – това може да се случи навсякъде във Вселената „.

    Това би означавало, че животът е съвсем естествен навсякъде във Вселената. Откриване дори на прости форми на живот ще подхрани спекулациите за съществуването на други разумни  същества, и след това ще бъдат оспорени много предположения, които лежат в основата на човешката философия и религия. “

    На елита се препоръчва с помощта на образователни кампании“  да се повиши информираността“ и да подготви „широката общественост“, за да се „предотвратят нежелани социални последици от такова сериозно откритие и смяна на парадигмата за  позицията на човечеството във Вселената.“

    Това ще се случи в следващите 10 години и е заплаха Х.

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *