Теди Москов: Откакто неграмотните и завистливи хора взеха властта на 9 септември 1944, има целенасочена политика одухотворените хора да се мачкат, а простотията да се величае

    Ще последвам примера на Жерар Депардийо, тъй като ми е унизително да живея в страна, където няма лустрация, където има престъпно нехайство спрямо миналото, където комунистическите концлагери не са музеи, казва режисьорът Теди Москов в предаването „Насреща Люба Кулезич“ по TV7 23.01.2013, пише webcafe.bg.

    Вече мисля да потърся чуждо гражданство, и то в страна с по-големи данъци, която ще ме стимулира да работя повече и да печеля повече. Тук ще идвам като гост.

    Откакто неграмотните и завистливи хора взеха властта на 9 септември 1944, има целенасочена политика одухотворените хора да се мачкат, а простотията да се величае.

    Ако децата на комунистите ни управляваха, щеше да е по-добре, защото от цървулите си бащи получиха образование по света. Но ни управлява нещо друго.

    Не съм призовавал към никакъв бунт (по повод спечелената от „Пайнер“ евросубсидия* – бел.р.). Артистът може да се противопостави единствено с работата си.

    За да имам публика, аз съм длъжен да балансирам между тези, които слушат чалга, и тези, които слушат класика.

    Чудя ти се как не падаш от въжето, ми каза веднъж Боян Воденичаров, успешен наш пианист в Белгия.

    Не мога да се занимавам с Азис. Всяко растение се е вкопчило в кубическия метър почва, която му е отпусната, и се опитва да оцелее.

    Може би този жанр ще отмине след време или, дай, Боже, да се култивира.

    Мисля, че той има много интересен глас и ако пее хубава музика, би могъл да бъде на нивото на Пино Даниеле. Тогава ще стане любим на жена ми (актрисата Мая Новоселска – бел.р.), защото тя много обича Пино…

    *Евгени Ангелов, съветник на президента Росен Плевнелиев, е разписал финансирането на „Пайнер“ от Брюксел, разкри министърът на икономиката и енергетиката Делян Добрев. Решението е взето през септември 2011 г. по времето на Трайчо Трайков в МИЕТ. Тогава шеф на програмата е бил Евгени Ангелов,който впоследствие е освободен, а по-късно станал  съветник на президента Росен Плевнелиев. „Подписът му стои под оценителния доклад за получаването на субсидия, защото такава е процедурата“, каза министърът.

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *