Американец продаде името си за 45 хиляди долара

    Жител на Джаксънвил, Флорида, продаде името си на специално създаден  за това сайт. Скоро Джейсън Садлър ще промени  името си с  названието на интернет страницата на компания, която продава телефонно оборудване – Headsets.com, съобщава Си Ен Ен.

    30-годишният американец казва, че той е реши да се отърве от името си, защото „то повече не означава нищо“, като  обяснява, че майка му е в процес на развод, а оттам и името Садлър вече не му е  необходимо.

    За продажбата на търг на част от  името си,  Садлър  създал уебсайта Buymylastname (Купи моето име), където посочва, че е готов официално да се откаже  от фамилията си и вместо нея да приеме дума или фраза, за която му предложат добри пари.

    Той също така подчертава, че последната дума принадлежи на него и може да отхвърли всяко  предложение.

    Наддаването  за името  приключи в четвъртък, 13 декември. Победата в борбата за правото да даде на Джейсън нова фамилия спечели сайтът Headsets.com. Жителят на Флорида ще получи за това 45 500 долара. След което ще подаде документи за новото си име, като процедурата ще отнеме няколко седмици.

    Джейсън ще носи името Headsets.com през цялата 2013 г. След това  смята отново да го  смени. Според него, той може отново да се опита да продаде правата за името си или просто го избере на случаен принцип.

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *