В Китай построиха Звезден портал

    Неудовлетворени от изграждането на мистериозните гигантски структури в пустинята, китайците издигнаха „Звезден портал“. Какво означава тази 157 метрова конструкция,  изработена от метал,  в град Фушун в провинция Ляонин в североизточната част на Китай?

    Може би това е просто още един пример за изграждането на такива странни съоръжения, към които са епидемично пристрастени в Китай, по подобие на многото градове призраци, състоящи се от хиляди пусти сгради.

    За създаването на тази пръстеновидна структура са били използвани 3 000 тона стомана, тя ще свети през нощта с помощта на 12 000 светодиода. Чиновниците от гр. Фушун казват, че титаничната структура няма друга цел, освен да служи за възвишени наблюдения.

    Те твърдят, че  това е възхитителна „ландшафтна архитектура“ като Айфеловата кула. Съоръжението  официално се казва „Пръстенът на живота“.

    Китайските медии   подложиха идеята на остри критики, след като блогър  публикува  тези снимки на Sina Weibo, най-голямата микроблогинг платформа в  страната. Не е изненадващо, тъй като това нещо е на стойност $ 16 милиона.

    Има мнения, че тази конструкция има някои скрити цели, защото в китайския град няма болници и други социални институции, а  бюджетът явно не е е в излишък.

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *