Samsung пуска гъвкав смартфон след няколко месеца

     Ако се вярва на слуховете, Samsung възнамерява да пусне на пазараз гъвкав смартфон още в началото на 2013 г. Дисплеите на такива телефони ще бъдат направени от пластмаса, а  не от стъкло. Устройството може да се носи навито на руло. В допълнение, тези телефони е почти невъзможно да се счупят.

    Според The  Wall Street Journal, позовавайки се на собствени източници, компанията вече е показала новите дисплеи на някои клиенти. Според изданието, новата технология е в последните етапи на разработка.  Пластичността на устройство е  постигната заради това , че вместо стъкло,  в екрана  се използват гъвкави полимери. Новите дисплеи могат да се огъват и да мачкат, те практически не се увреждат от падания и удари.

    Създаването  на сгъваем екран е станало възможно благодарение на органичните светодиоди. Оказва се, че те могат да бъдат вграждани в структурата на пластмасови материали, като пластмаса или фолио.

    Преди една година  Samsung показа концепция за телефон Galaxy Skin с вграден гъвкав OLED-дисплей с резолюция от 800 х 480 пиксела. Устройството все още не е пуснато в продажба защото явно създаването на гъвкави дисплеи и устройства не е много лесно.

    Компанията също така работи върху технология, която потенциално може да се използва за създаване на цифрови плакати и облекло с вграден дисплей, твърди The Telegraph. В момента Samsung с всички сили се опитва да създаде за себе си имиджа на изключителна компания, извън всякаква  конкуренция. Пускането на гъвкави дисплеи може да  да помогне в това отношение.

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *