Киану Рийвс – най-богатият скитник в Холивуд

    Киану Рийвс – успешен актьор, продуцент и музикант. Публиката веднага го забелязва след такива филми като „Скорост“ (1994) и „The Matrix“ (1999). Има в актива си повече от 40 главни роли.   Киану Рийвс е доста увлечен по мотоциклетите. Актьорът наскоро откри компанията Arch Motorcyckle, която ще произвежда мотоциклети.

    – В Холивуд за вас казват, че сте човек хазартен, пристрастяващ се. Мотоциклетът за вас – това  сериозно ли е?

    – Мотоциклетът – това е като първата любов. Не мога да си представя живота си без този Iron Man. Не мога да си представя друг вид транспорт, с който може да  се изпита тръпката от невероятната скорост и риск. Никога и за нищо няма да сменя мотоциклета. Още  повече, че  колите не ми харесват по принцип. Кола – това е толкова скучно, нали?

    – Но мотоциклетът е  опасен вид транспорт.
    – Най-невинните действия дори и на опитен шофьор може да донесат много повече вреда, отколкото във всеки екстремен спорт. Разбира се, моторът  трябва умееш да го управляваш. Опитът е голямо нещо. Честно казано, аз неведнъж съм имал произшествия  и съм получавал  сериозни наранявания. Но това не може да ме спре.

    – Говори се, че имате два паспорта: Американски и канадски. Вие сте роден в Бейрут, а живеете едва ли не на Бахамите. Къде е истината и какво е измислица на папараците?
    – Някога родителите ми са пътували много. За себе си те казват: „Ние бяхме много млади и не се замисляхме много за живота си.“ Те се срещат в Ливан. Там имат бурен роман, а след това съм се появил аз. Тогава те отново обикалят по целия свят, после се развеждат. А майка ми и аз се оказахме в Америка …

    – И все пак кое ви е по-близо: САЩ, Канада, или може би, Европа?
    – Това са толкова различни вселени. Да избирам между тях е невъзможно. Харесва ми там, където се чувствам добре. А на мен ми е хубаво на много места: не съм обвързан с едно място. Това е може би от предците.

    – Ако отново се вярва на таблоидите, наскоро вече се обзаведохте със собствен дом. А преди това много години  сте се скитали по хотелите в Лос Анджелис. Защо има толкова странен живот толкова известен и успешен актьор?
    – Сега имам къща в Холивуд, тя ме устройва. Макар че, да си призная,  скитническия живот много ми харесваше. Повярвайте ми, хотелът също може да бъде дом, има всичко -стени, покрив, място за почивка, бюро за работа. Но, най-вероятно, всичко с времето си.  Когато ми се прииска да имам собствен дом – веднага го направих, Ако отново ми се прииска да се скитам по света, или да живея на пустинен остров, не бих се поколебал да го направя.

    – Как мислите, Киану, много ли е  общото между вас и филмовите ви герои?
    – По-рано ми  беше изключително трудно да се разгранича  от персонажа, който играех. Аз влизах в кожата му, започвах да мисля като него, да живея, както той го прави. Неговите проблеми ставаха и мои. Първоначално много трудно излизах от ролите. Сега станах възрастен, предполагам, по-опитен,  опитвам да не се разпилявам. Ние с моите герои се научихме да водим паралелен начин на живот.

    – Вие бяхте и сте музикант, свирите на бас китара. Идвали ли ви е на ум да напусне актьорската си кариера и да се посветите на шоу-бизнеса?
    – Не, не съм имал такива мисли. Засега ми харесва това, което правя. Освен това, аз не стоя на едно  място,  развивам се като творческа личност, усъвършенствам се. Така че засега не се опитвам да напуснат Холивуд.

    – Какво мислите за Интернет и за факта, че огромна част от живота, включително и на холивудските актьори, прекарват в мрежата? Хората водят дневници, микроблогове, фотосайтове.
    – Не понасям компютрите. По-точно, нямам нужда от  тях. Мисля си – кутията у  дома ми, която ми дава възможност за достъп до Интернет, се появи много по-късно, отколкото у която и да е от холивудските  звезди. Така че мен  няма да ме намерите в Twitter, нито във Facebook. Освен това  аз не обичам да излагам личния си живот на показ.

    Що се отнася до отзивите за ролите  ми във филмате, те винаги могат да бъдат намерени в някои печатни издания. Фенове все още се радват на моите филми,  седнали пред телевизора. Ако аз трябва да науча нещо,  вместо да търся в Google, мога да просто да попитам моите приятели. Аз предпочитам реалния живот. Аз съм за това, всичко да е   истинско.

    http://ekhoplanet.ru/

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *