HTC готви таблети на Windows, а LG – на Android

    windows-androidИзглежда пазарът на таблети преследва HTC и LG, които са аутсайдери на него. HTC изненада мнозина, казвайки, че ще прави устройство на  Windows RT. LG отново ще изпитва съдбата, пускайки Android-таблет.

    HTC планира да пусне две „таблетки“ на олекотена версия на Windows 8 – Windows RT. Едната от тях ще има 7-инчов дисплей, а втората –  12-инчов. Таблетите ще са със странните имена R7 и R12 и ще са с процесора Snapdragon 800 – четириядрено „чудовище“ с честота 2,3 гигахерца. В допълнение, таблетът ще е с два гигабайта RAM и 13-мегапикселова камера.

    Ориентировъчната дата за пускане на новите продукти – 13-ти октомври. Според някои доклади  компанията планира да пусне телефони с „пълноценен“ Windows 8, пише UnwiredView.

    По-разумно изглежда желанието на LG да навлезе на пазара на таблети. Преди няколко години компанията пусна  „таблетка“ на Android, наречена Optimus Pad, която се провали. Оттогава насам  LG се промени,  така че компанията отново се опитва  да стъпи на пазара на таблети, въпреки че няма да е лесно да отхапе парче от  Apple.

    Характеристиките на новия таблет все още не са  известни. Експертите смятат, че таблетът все пак ще работи наAndroid. Прогнозна дата на пускане на новите продукти е през третото тримесечие на тази година.

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *