Откриха доказателства за живот след смъртта

    На вечния въпрос на човечеството – Има ли живот след смъртта,  изглежда вече има отговор. И отговорът е „Да“. Учени твърдят, че съществуват  доказателства за теорията, според която всеки човек има  душа, която остава жива дори след като сърцето му спре да бие, съобщава Radar Online. Един от авторите на изследването – анестезиологът Стюарт Хамероф,  разкрива подробности за откритието в  програмата „През тунела в пространството“ по един от научните канали.

    Според учения човешката душа е нещо по-фундаментално от обикновени неврони.

    „Мисля, че съзнанието, или неговият предшественик, винаги са съществували във Вселената, може би, от времето на Големия взрив“ – казва професорът. Според него, когато сърцето спре да бие, информацията, която се съхранява в мозъка, не умира, а продължава да „тече във Вселената.“ Това обяснява факта, че хората, преживели клинична смърт, често говорят за „бяла светлина“ или „тунел“, който те твърдят, че са виждали.

    „Когато сърцето спира да бие и кръвта спира да тече  през съдовете, микротръбичките губят своето  квантово състояние. Въпреки това квантовата информация, която се намира в тях, не се разрушава. Тя не може да бъде унищожена, защото се  разпространява и разпръсква из вселената. Ако пациентът, попаднал в интензивното отделение оцелее, той разказва за „бяла светлина“, може дори да види как „излиза“ от тялото си. А ако умре, квантовата информация неопределено време съществува извън тялото. Именно тя е душата, “ обяснява ученият.

    И още нещо по темата:

    Неврохирург разказва за пътуването си до Божия дом

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *