Китай започва строителството на най-голямото летище в света

    Китай обяви плановете си да построи най-голямото летище в света – Beijing Daxing International Airport. Площта на съоръжението ще бъде около 54 квадратни   км, а самото летище ще бъде в състояние да обслужва повече от 130 милиона пътници годишно. Това е с 23 милиона повече, отколкото сега приемат Хийтроу в Лондон и Кенеди в Ню Йорк .

    Beijing Daxing International Airport  ще се намира  на около 50 км югозападно от Пекин в град Даксинг.  Поради това за връзка с пекинското летище ще бъде изградена високоскоростна магистрала и нова железопътна линия, които, както и   самото летище, се планира да бъдат завършени през 2015.

    Според плановете на Пекин новото международно  летище ще бъде с големината на един от  Бермудските острови. То ще има девет писти, а капацитетът му  ще бъде между 120 и  200 милиона пътници годишно.

    Китай е страната с най-многобройно население в света хора и неговите жители са големи любители на пътуванията. Не е изненадващо, че обемът на пътническия въздушен трафик в страната се разраства. Поради това за следващите четири до пет години, Китай планира да увеличи броя на летищата с  230, пише Daily Mail.

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *