ССИ: Съдят за кражба защитен свидетел на прокуратурата по делото „Октопод“

    На 26.09.2012 от 9:00 часа, Софийският районен съд, 8-ми състав, ще гледа първото дело срещу Теменужка Петрова-Кайлитска, в обвинение за кражба на автомобил. Делото ще се води в отсъствие на подсъдимата, която се представлява от служебен защитник.

    Припомняме, че  малко след 10.02.2010 г. Теменужка Кайлитска беше посочена като „основен свидетел на прокуратурата” по делото „Октопод”. Благодарение и на нейните показания Съюзът за стопанска инициатива и фирмите, членуващи в него, бяхме обозначени от близката до правителството медийна група като „перачница на пари, извършила редица финансови и данъчни престъпления” – обвинение, за което все още няма нито едно доказателство.

    Впоследствие Кайлитска стана защитен свидетел на прокурор Момчев по делото „Октопод”, каквато е и до момента, независимо, че дължи стотици хиляди лева на две лизингови дружества, членове на ССИ. Жалбите в прокуратурата за откраднатите от Кайлитска лизингови автомобили са 12 на брой, което говори за престъпления при условията на рецидив. Обстоятелството, че престъпните си действия – кражбата на 12 броя автомобили, Кайлитска е извършила в периода 2008-2009 г., т.е. много преди началото на операция „Октопод”, очевидно не е пречка за прокуратурата да кредитира с доверие показанията й.

    Съюзът за стопанска инициатива ще информира редовно медиите за хода на делата срещу Теменужка Кайлитска поради принципната важност на показанията й като свидетел на прокуратурата по делото „Октопод”, както за подсъдимите по него, така и за името и репутацията на ССИ и неговите членове.

    Гр.София, 25.09.2012 г.

    СЪЮЗ ЗА СТОПАНСКА ИНИЦИАТИВА
    ПРЕСЦЕНТЪР

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *