Руски туристи се оплакаха от рекет на наши хотели

    Руските туристи, които са обслужвани  в България от  прекратилия дейността си туроператор Bulgarian  VIP Tours (BVT), се сблъскват с рекет.  Това заяви пред РИА „Новости“ прес-секретарят на Руския съюз на туристическата индустрия (RST) Ирина Tюрина.

    „В сряда имаше много от телефонни обаждания от туристи, от които е поискано да платат повторно. Ние подадохме  в Ростуризъм информация за хотелите, които първи са започнали да изнудват туристи да платят повторно за настаняване или да напуснат.

    Това са хотелите „Лили“ и „Мелиа Гранд Ермитаж“ в Златни пясъци, „Андалусия / Атриум“ в Елените и „Фиеста Бийч“ в Слънчев бряг. Тези изисквания са напълно незаконни, защото хотелите нямат договорни отношения с туристите, а хотелиерите сами са допуснали да  работят с BVT по този начин, така че те трябва да се разберат с партньора си, а не с гостите „- каза Tюрина.

    Говорителят на Федералната агенция по туризъм Ирина Щеголкова на свой ред каза, че Ростуризъм подготвя официално писмо до Министерството на икономиката, енергетиката и туризма на Република България със спешна молба да проучи ситуацията с хотелите, изброени от PCT.

    Както вече  писа EUROMAG, българският туроператор Bulgarian Vip Tours (BVT) обяви във вторник, че преустановява своята дейност. В курортите в България се намиарат около 500 руски туристи, чийто отдих е организиран от BVT.

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *