Православни патрули ще ловят богохулници в Москва

    В Москва ще  се появят  „православни патрули“, които ще залавят „богохулници“. Ръководителят на Руското православно движение „Света Русия“ Иван Oтраковски обяви за началото на патрулирането по улиците на Москва и Подмосковието на православна доброволческа милиция, съобщава „Ехото на Москва“.

    Според Отраковски при откриване на лица, извършващи кощунствени действия срещу православните светини, проявяващи агресивни действия към свещениците,  обиждащи православната вяра,   патрулите си запазват правото да предприемат подходящи действия „. Какви мерки има предвид православния активист, той не обяснява, обаче, според Oтраковски, активистите призовават  не към физическо насилие срещу хулителите, а за справедливо наказание.

    „Време е да се напомни на атеистите и богоизменниците, че ние сме владетели на нашите земи,  време е да се забранят всички светотатствени действия и изявления по отношение на православната вяра и на нашия народ, независимо  дали това е някакво „изкуство „, учение, демонстрации и всичко останало, носещо в себе си богохулство, оскверняване, ерес и разврат“, – казва Oтраковски.

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *