Дамаск иска диалог с опозицията , но без условия

    Дамаск е готов за преговори с опозицията, но тази дискусия трябва да започнe без предварителни условия, заяви във вторник ръководителят на сирийската официална делегация, вицепремиерът по икономическите въпроси на Сирия Кадри Джамил.

    „Нуждаем се от диалог без предварителни условия. Всички условия  преди началото на диалога затрудняват това“- каза той по време на пресконференция в РИА Новости.

    Сирийският заместник министър-председател  каза още, че хората от неговата страна искат да се сложи край на кризата, която вече  повече от една година причинява масови  кръвопролития  и негативно въздействие върху сирийската икономика.

    Джамил подчерта, че бъдещето на Сирия трябва да бъдет обсъдено по време на диалога на базата на определени принципи. Сред тях са отхвърляне на каквато и да е намеса във вътрешните работи на Сирия и отхвърляне на насилието във всичките му форми. Преговорите не следва да засягат въпроса за допустимостта или недопустимостта на военна интервенция в сирийския конфликт от трети страни. „Ако сме съгласни по този въпрос, ние можем да се съгласим и с всички останали“, – каза той.

    По-рано във вторник, представители на официалната сирийската делегация проведоха среща в Москва с руския външен министър Сергей Лавров.

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *