Кои са най-сексуално активните жени според цвета на косата

    Отдавна спорят и жените и мъжете, кой е по-сексуален – брюнеткитe, блондинките или червенокосите? Сайтът IVONA се опитва да разбере.

    Всяка епоха има своите канони за красота (и сексуалност). От много време притежателките на руса коса се асоциират от хората  със светлина, доброта и нежност. Един добър пример – детските приказки и анимационни филми.

    Брюнетките за сметка на това  винаги попадат в ролята на вещици. В Средновековието червенокосите са били „любимци“ на  инквизиторите: те са се считали за вещици. А сега как са нещата?

    Британски психолози провели изследвания и заключили, че блондинките са весели, несериозни и лесно приемат фриволни предложения.

    Повечето брюнетки, твърдят учени, са кариеристки. И между другото, по някаква причина те по-често имат за съпрузи милионери! Рижите имат славата на  сексуални маниачки: тези дами са признати като най-темпераментни и безразсъдни.

    Може ли да се вземат на сериозно тези твърдения? Разбира се, има някои закономерности между хормоните и  типажите. Но това абсолютно не означава, че всички червенокоси са сексуални маниачки, а всички брюнетки – омъжени за богаташи. И не е ясно какви са боядисаните дами? Секс символът на всички времена блондинката Мерилин Монро е с естествено руса коса, а в леглото (ако се вярва на откровенията на любовниците и) е била дърво.

    В този смисъл правдоподобни изглеждат констатациите на  италиански психолози. Те твърдят, че ако жената  фундаментално променя цвета на косата си – тя е готова и за промени в личния си живот.

    Косата винаги е била важен компонент на женския образ. От това как тя изглежда, често зависи цялостното впечатление на женската красота. Защото именно стилна прическа и правилно подбран цвят на косата, помагат на една жена да изглежда модерно, дори и да не носи много скъпи дрехи.

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *