Балтийският „НЛО“ се превърна в секретна база на нацистите (видео)

    Специалистите продължават да разследват странния обект на дъното на Балтийско море, открит през август миналата година. След проучване на данните, получени при сканиране със сонар, те дойдоха до нова заключение –  че това  може да е  тайна нацистка база, в  която  има оръжия срещу подводници, пише Daily Mail.

    Бившият шведски военноморски офицер  Андерс Аутелус заяви, че съоръжението с размери 200 на  25 фута, разполага с двойни  бетонни стени и предположи, че то би могло да служи за блокиране сигналите на руски и британски подводници, които са се движили в зоната по време на Втората световна война. Само по този начин, казва той, може да се обясни факта, че близо до този „НЛО“, се блокира работата на някои технически  устройства.

    Стефан Хогеборн, член на екипа на Ocean X Team, който се занимава с изучването на находката,  е   съгласен с тези аргументи: „Обектът се намира директно на линията на корабните пътища и вероятно това е огромна сграда, направена от бетон.“

    За откриването на „НЛО“ на дъното на Балтийско море, стана известно  миналото лято, когато шведски екип от водолази, водени от Питър Линдберг направиха необичайното откритие. Вместо поредният потънал кораб, локаторът откри обект с формата на кръг с диаметър от около 60 фута (18,2 метра). „В нашата работа ние сме виждали много странни неща, но за над 18 години професионален опит в тази област никога не съм виждал подобно нещо“ – каза в интервю Линдберг пред местните медии.

    След това шведските таблоиди побързаха да обявят, че на  дъното на Балтийско море гние разбила се летяща чиния. През юни шведски водолази проучиха обекта и го заснеха на видео. По форма той прилича на голяма гъба, която се издига на 3-4 м над морското дъно.

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *