Пет признака, че ви лъжат

    Психолозите установиха най-честите признаци, които издават лъжците. Вижте кои са те. Рядката употреба на думите „аз“, „мое“, „ме“. Лъжците измислят истории, които никога не са се случили и затова са склонни да се намали броя на препратки към себе си. Обърнете внимание на всяко внезапно намаляване на личните местоимения.

    Без движения. Трудно е да се мами, така че хората не са склонни да се движат, когато са фокусирани върху нещо. Бъдете внимателни, ако човек изведнъж става много тих.

    Нерешителност. Лъжците са много по-колебливи, отколкото хора, които говорят истината и са склонни да  бъркат думите. Следете дали в разговор  човекът обърква думите си.

    Внезапна пауза. Измамници често трябва да  мислят за това, което   ще кажат  преди да говорят. Бъдете внимателни, ако някой внезапно спира в средата на речта си, или преди да започне да отговаря на въпроса ви.

    Докосвания. Лъжците са склонни да движат ръцете си повече от обичайното. Бъдете внимателни, ако някой изведнъж започва да покрива устата си или да докосва косата си, когато говори.

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *