В Китай изяждат по 10 хиляди котки дневно

    Жители на Пекин започнаха кампания срещу консумацията на  котки. Оказва се, че котешкото месо е високо ценено в някои провинции, където ежедневно брутално се убиват и изяждат до 10 000 от тези животни.

    Оказва се, че изключително популярно е котешкото в южната провинция Гуандун. Традиционният метод за готвене на котки се отличава с невероятна жестокост. Жители на Пекин, след като научили повече за това явление,   организираха протест.

    Трябва да се отбележи, че в много азиатски страни, използването на котки и кучета за храна се счита за нормално, но  китайски активисти искат  пълната забрана за малтретирането на тези животни. Впрочем в  Китай има специални ферми за отглеждане и угояване на котки за месо.

    Не е за пропускане и факта, че  яденето на котки е опасно и от медицинска гледна точка: много фенове  на котешко месо, заплащат своите гастрономическите предпочитания със  здравето си. Така в периода от 2003 г. до 2004 г., в Китай 774 души са загинали от атипична пневномия, която пипнали след като яли заразени котки.

    Оказва се, че яденето на котешко месо  не е незаконно, не само в Азия, но също така и в някои   европейски страни. Така например в Швейцария е разрешено да се  ядат кучета и котки. В селските райони има традиционни рецепти на котешко  месо с мащерка. На свой ред  готварски книги в  Страната на баските в Испания , предлагат редица пикантни рецепти с котешко месо.

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *