Продаваш жилище или кола само с бележка, че си здравноосигурен

    Сделките с жилища и автомобили ще стават само срещу платени вноски за здраве. Това решиха депутатите с приетите на първо четене промени в Закона за здравното осигуряване.

    Единствено хората, които не дължат за здравни осигуровки, ще може да прехвърлят коли и недвижими имоти и да извършват разпоредителни сделки. За да докаже, че не дължи пари на държавата, преди да извърши сделка всеки ще трябва да си вади удостоверение от Националната агенция по приходите.

     

    Веднага след внасянето на текстовете на новия Закон за здравното осигуряване, той беше атакуван от опозицията, според която противоречи на конституцията.“С този закон се спира правото на разпореждане с частната собственост“, смята Екатерина Михайлова, Синята коалиция.

    Депутатите даваха и абсурдни примери, за да убедят управляващите, че законът няма да работи.

    „Ако аз имам задължения към НАП и искам да продам старата си кола, за да ги покрия, аз не мога, защото не мога да представя бележка“, заяви Хасан Адемов от ДПС.

    Законът беше приет със 75 гласа „за“ и 23 „против“.

    „Подкрепям идеята на този закон, който днес се прие. Той даже е закъснял“, смята финансовият министър Симеон Дянков.

    От опозицията се надяват, че до второто четене на закона управляващите ще размислят за текстовете на спорния параграф.

     

    http://btvnews.bg/bulgaria/sdelki-za-zhilishcha-i-avtomobili-samo-pri-plateni-zdravni-vnoski.html

    бел. ред. Така на практика управляващите лишават около милион и 300 хиляди българи от възможността да продадат имот или кола, ако им се наложи да плащат за здраве, ако са болни и без осигуровки……….

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *