Китай построи и в Африка град – призрак (видео)

    В Африка e открит невиждан досега  феномен за континента – огромен „призрачен град“. Това е новият  град Kиламба, построен на около 30 километра от Луанда, столицата на Ангола.

    Киламба е издигнат за по-малко от три години от  корпорацията CITIC, която е китайско държавно предприятие, като част от изграждането на сателитни градове. Това е най-големият подобен проект в региона. В новият град, който заема 5000 дка, са построени 750 осем жилищни сгради, десетки училища и повече от сто търговски обекти. Градът на стойност 3,5 милиарда щатски долара, е предназначен за половин милион души , които обаче е малко вероятно да се появят, пише ВВС.

    Както посочва изданието, Киламба е бижу в  следвоенното възстановяване на Ангола. В заснет от местните власти клип е показано усмихнато семейството, което се радва на нов начин на живот, далеч от прахта и безредиците в  централна Луанда, където милиони живеят в бедняшките квартали. Но във видеото са само актьорите. Въпреки хитрата лъскава  измама за година в града са  продадени едва 220 апартамента от  първите  2800 изложени за продажба.

    Тази непопулярност на проекта се крие в неговата  стойност за потребителите – местните жители. Апартаментите тук са от 120 до 200 хиляди долара – което е недостъпно за най-малко две трети от анголците, които живеят с по-малко от $ 2 на ден.

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *