Спешно трябва да се приеме Закон за купуване на гласове

    Купуването на гласове трябва да се узакони до следващите избори. След като политици от всички цветове не могат и не искат да решат проблема, е редно да бъде спешно приет закон, който регламентира покупко-продажбата на гласове.

    Основно в него трябва да залегне принципа за двустранен договор между продавача и купувача. При неизпълнение на условията в такъв договор, а именно постигане на конкретно фиксирани политически цели, изгодни и на двете страни, парите да се връщат, а неизпълнилата договора страна да напусне парламента, съветническо или кметско място.

    Така на практика всеки ще има възможност да предяви освен морални, така и финансови претенции към купувача, който благодарение на парите си е стигнал до съответната властова позиция.

    Естествено на  партиите и индивидуалните играчи на политическата борса, които нямат пари за купуване на гласове, трябва да им се даде безлихвен държавен кредит, чрез който да търгуват и те. А ако влязат в съответното учреждение, да връщат парите в по-дълъг период. При неуспешен опит – да ги върнат веднага. Как ще стане това ли? Ами с ясни полтически платформи, които да водят до благоденствие на избирателите, а не само за избираните.

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *