Времето все пак ще спре

    Човек често повтаря: „Как бързо лети времето.“ А с възрастта ни изглежда, че времето се движи все по-бързо. Най-новата научна теория, представена от испански учени, казва, че времето може да забави  скоростта си и да спре напълно.

    Наблюдавайки свръхнови, физиците са стигнали до извода, че Вселената се разширява и разширяването  се случва с все по-висока скорост. Според новата радикална хипотеза, в действителност, човек гледа събитията с краката нагоре. Поради това не  пространство се разширява, а постепенно се забавя времето. Този процес е незабележим за хората и ще продължи милиарди години, докато в края на краищата, времето спре напълно.

    „Все някога всичко около нас ще замре. Това ще се случи в един миг и завинаги „- разсъждава професор Сеновила в интервю за New Scientist. Ученият казва, че не бива да се притесняваме. Когато дойде края, Земята и нейните обитатели няма да ги има.

    Космолог от университета в Кеймбридж е открил в новата хипотеза рационално зърно. „Ако твърдим, че  времето е възникнал в процеса на Големия взрив, и ако времето може да се роди, защо то да не може да умре, това е логиката и причинно-следствена връзка“ – казва коментаторът.

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *