Бивш мистър може да стане „Мис Вселена“ – Джена Талакова

    Правото да се бори за короната на „Мис Вселена“ днес  успя да защити 23-годишната Джена Taлакова. Вселенският скандал избухна  около Джена на квалификациите на конкурса за красота в Канада. Кандидатурата на ефектната блондинка бе снета, когато бе разкрито, че тя е мис само последните четири години, а преди това е била … мистър. Стигна се дотам, че собственикът на „Мис Вселена“,   милиардерът Доналд Тръмп, е бил готов лично да демонстрира разликата между мъж и жена на адвоката на Джена. 
    Джена Taлакова пристига на пресконференция, въоръжена с адвокат и паспорт, в който показа на  всички гордия надпис: жена. Проблемът е в това, че Джена някога е била мъж и си е направила операция за смяна на пола за  да се превърне в жена. В родния и Ванкувър тя е очарователно момиче и е избрана за Кралица на красотата.

    Оставал само канадският етап на конкурса „Мис Вселена – 2012“, но там вече я спират. Преди две седмици  организационният комитет на конкурса за красота видял измама  и отказва да   регистрира такава красота. Джена обаче отива при журналистите.

    Джена казва: „Аз съм – жена. Аз съм в отчаяние! Чувствам, че ми бе отказано несправедливо. Аз никога не съм искала специално отношение за себе си, аз просто исках да се конкурирам с други красавици. “

    След този шум,   вдигнат от Джена, организационният комитет и  позволи  да участва  в конкурса, при условие, че тя докаже принадлежността си  към женския пол, както се изисква от канадското законодателство и според стандарти, определени от другите страни-участнички. Как точно трябва да докаже  това Джена, служителите от организационния комитет не казват. Но паспорт и снимки, изглежда, не са достатъчно.

     

    Глория Олред, адвокат: „След цялата радост, когато тя беше избрана за последната част,  Джена бе шокирана от новините, че не и е позволено да вземе  участие в конкурса „Мис Канада“ само заради това, че по техните правила могат да участват само тези, които са родени биологично като жени . Тоест Джена не е отстранена, че няма харизма или не е красива, което, между другото  се изисква, а  защото тя се е родила мъж. “

    Стига се до  кавга с основателя на конкурса „Мис Вселена“, милиардера Доналд Тръмп. Адвокатът на  Джена правилно отбелязва, че от него  никой не търси доказателства, че той е мъж. Тръмп се засегна от думите и като заяви, че доказателствата са доста значителни и той е готов да ги покаже.

    За щастие нещата не стигат до демонстрации и Тръмп  позволи  на Джена да се състезава  без условия. Сега тя настоява  комисията да пренапише правилата, така че в бъдеще такива въпроси да не възникват. И ако на сцената  обявят че излиза мис, значи е така.

    ФОТО: © AFP 2012

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *