„Заговорът“ Обама – Медведев (видео)

    Телевизионните камери „тайно“ са снимали срещата на върха за ядрената сигурност в Сеул неформална дискусия на Барак Обама и Дмитрий Медведев.

    Американският президент Барак Обама в кратък разговор с руския президент Дмитрий Медведев,  който заговорниците не са разбирали, че се записва, казва, че ще бъде  „гъвкав“ по отношение на разрешаването на американско-руския спор за противоракетна отбрана в Европа, но след президентските избори през ноември.

    – Всички въпроси могат да бъдат решени, особено за противоракетната отбрана, но е важно да имам простор на действие, – казва Обама, според транскрипция на телевизионния канал.

    – Да, разбирам. Разбирам това .  каза Медведев.

    – Ако отново бъда избран, аз ще бъда в състояние да бъда гъвкав – заявява Обама.

    – Разбирам. Аз ще предам това послание на руския президент Владимир (Путин) – отговаря Медведев.

    Белият дом по-късно излезе с изявление, в което омаловажава значението на разговорите на двамата лидери, като   отбелязва, че в изборни години в САЩ и Русия,  не може да се очаква драматичен напредък в решаването на спорните въпроси между двете страни.

    Москва остро се противопоставя на плана на САЩ за изграждане на противоракетен щит в Европа, който теоретично би могъл  да сваля балистични ракети. Русия смята, че такава система би свела до минимум значението на ядрения и арсенал, който поддържа баланса на страх, като гарант на мира в света.

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *