Властократът трябва да взима яки бонуси и да не ги дарява

    Колкото и провластово да изглежда такова твърдение, то е вярно. Най-малкото поради това, че всеки труд трябва да бъде заплатен. Стройният хор от поддръжници на Нешева, чиито солисти бяха открити на всички държавни и полудържавни нива са абсолютно прави- тя има право на бонусите си! Ще добавя – тя не трябваше да ги дарява, но за това в края. 
    Такива бюрократи  са емблемите на чиновничеството у нас. Такива като нея се появяват отникъде, свършват определено количество незнайни дела, излитат като фойерверк незнайно защо и после се посипват като мека пепел по страниците на услужливите медии, най-вече за да послужат като бушон в претоварените от корупция властови енергийни вериги.

    Арогантността на такива чиновници (имах лошия късмет да я гледам по някаква ТВ как със слюнки и други телесни течности бранеше професионализма (бонусите) си) е безгранична. Причините са две- когато ги взимат от улицата, партийните психотерапевти до такава степен ги помпат със самочувствие на свръхспециалисти, че те са готови да извикат на дебат по bTV дори Гьобелс и да го победят. Това , разбира се, се компенсира от безграничната им некомпетентност, която от своя страна, се компенсира с властово-кастова вярност.

    Такива чиновници, по примера на депутати, министри и олигарси, смятат че несправедливо са се родили в България, и правят всичко възможно натрупването им на капитал да е скоростно и необратимо. Някои успяват, ако не трупат с по-висока скорост от позволената (тоест от партийно регламентираната). Тяхната омраза и презрение към обикновените хора е толкова голяма, че може да се сравни с тази, която са изпитвали арийците, към не-арийците.

    За тях заплата от по-малка от 2-3 хиляди лева седмично е синоним на сиромашия и поради това смятат, че всеки, който получава по 500-600 лева месечно (учители, лекари и прочее измет) са склонни към корупция. Така е, и в тия сфери има корупция, но тя не застрашава държавата, защото се проскубват обикновени простосмъртни. Поради тази причина властоократите трябва да взимат по 5-6 хиляди лева месечно и да не бъдат сваляни от поста, който заемат. Защото вече свалени, те стават още по-агресивни и според нечия партийна препоръка могат да се качат на по-високо място, където тяхната некадърност да струва повече – и като пари и като разбити човешки съдби.

    Затова бонуси трябва да има. И то много по-големи от сега цитираните. За да може некадърника да се кротне на мястото си, на което е и да не ламти за по-висок пост. Нищо не може да се направи това да не е така, тъй като властовата архитектура е здраво охранявана на всички нива.

    И сега защо не бива бонусите да се даряват. Защото   са народни пари (каквото и да значи това) и с тях трябва да се разпорежда народа. А сега той, народът, научи, че неговите кървави пари са дарени. Незнайно на кого и за да измият нечия несъществуваща съвест.

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *