Газовият поток от Русия започва да пресъхва

    Да се вдига тревога би било преждевременно. Но е тревожно, че вече два дни, Москва не може напълно да отговoри на нашите нужди от газ, пише ilsole24ore.com.

    Веднага се сещаме за зимата на 2006 и 2009 г., когато споровете между Москва и Киев доведоха до почти пълно спиране на доставките на газ към основния ни доставчик на енергия. Според данните, предоставени от Snam Rete Gas, във вторник в град Тарвизио, който   входа за руския газ, не са достигали 8,0 милиона кубически метра газ от всичките 106, които са поискани.

    Вчера  разликата се повиши още повече: вместо  исканите 108 300 000 кубически метра газ през втората половина на деня са получени не повече от 96,2 милиона, или 11% по-малко от програмираните.

    Сега намаляването на доставките не е причинено от „газовата война“ между Москва и нейните клиенти, макар че, честно казано, Украйна отново в някаква степен е страна в събитието: изглежда, че в тази страна е епицентърът на студен фронт, сковал Европа. В тази република на брега на Черно море се отбелязва най-голям брой  замръзнали тези дни: само вчера са загинали 40 човека.

    Повече по темата : Inizia a scarseggiare il gas dalla Russia

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *