Нешева била взела само 12 хиляди, а не 30 хиляди лева бонуси

    Управителят на НЗОК Нели Нешева заяви, че е получила допълнително възнаграждение от 12 156 лева през миналата година, а не 30 000 лева, както твърдят депутати от Синята коалиция. На пресконференция в сряда тя обясни, че не е получила бонус от фонд „Работна заплата“, а допълнителни възнаграждения по чл. 108, ал. 3 от Закона за здравното осигуряване, според който 25% от събраните глоби могат да се раздадат като бонуси.

     

    Попитана дали ще съди депутата Димо Гяуров от Синята коалиция за клевета заради твърдението му, че е взела 30 000 лева, Нешева посочи, че обмисля този вариант.

     

    „Не може да се петни името на един човек. Това е клевета с цел сензация“, каза Нешева.

    Тя обаче отказа да оповести имената на останалите, получили бонуси.

    От справка на здравната каса стана ясно, че от глоби и санкции ръководството на институцията и директорите на районните каси са получили като бонуси 91 858 лева. Общата численост на ръководните кадри е 40 души. Освен това от икономии от заплати са им раздадени бонуси за над 77 000 лева.

    Директори на дирекции в НЗОК и подразделенията й са получили повече от 93 хиляди от икономии и над 71 000 от глоби и санкции. Тези средства са разпределени между 55 души. 2700 експерти и специалисти в касата са взели над 4 млн. лева бонуси и по двете пера.

    http://www.mediapool.bg

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *