Адриано Челентано се нахвърли срещу Берлускони

    Адриано Челентано, известният италиански певец и актьор, остро разкритикува италианския премиер Силвио Берлускони. В отворено писмо, публикувано от вестник „Il Fatto Quotidiano, актьорът обвини главата на правителството в  лицемерие  и неумение да управлява.

    Челентано винаги е странял от политическа дейност, но в настоящото писмо той се обърна   към студенти , комунисти, фашисти, привърженици на автономистката партия  „Северна лига“ и работниците. „Не е необходимо да си десен или ляв за да   разбереш, че човек като Берлускони не може да управлява не само Италия, но и всяка друга страна.

    В най-добрия случай той и неговите фалшиви клакьори  може да са подходящи за малки племена, където всички се събират около вожда за да се хранят със собствените си лъжи „- казва той.

    Специално място в „обвинителния акт“  срещу Берлускони заема  най-новата история  с непълнолетната мароканка Карим Ел Marug.
    Премиерът и помогна да избяга от полицейското управление, когато е била уловена за кражба. В  Милано прокуратурата  обвини министър-председателя в сексуални отношения с Карим, което и двамата отричат.
    За оправданията на Берлускони, който  уверява, че наистина е вярвал , че тя е внучка на египетския президент, Адриано се отнася с нескрит сарказъм.

    „Той иска да промени Конституцията с шеги, които не са смешни за никого. Той е в конфликт със съдиите, които искат го съдят.
    Обвиненията срещу него не могат да се изброят. Може би той наистина е невинен, но ние никога няма да разберем. Той все още не иска да се яви в съда и не осъзнава, че неговите избиратели, започват да се питат вярно ли е, че ги управлява, е лъжец „- се казва в писмото.

    В края на писмото си, един от любимците на милиони италианци, призова сънародниците си да участват активно в референдума на 12 юни.
    Гласуването се очаква да се разгледа въпроса за отношението към ядрената енергия, приватизацията на водата и за отмяна на закона „за уважителна причина“, според който Берлускони  може да пренебрегне многобройните призовки за съд, позовавайки се заетост с обществени дела.

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *