Една трета от руснаците смятат, че Слънцето се върти около Земята

    Не мога да си обясня подобни резултати, но все пак те са официални и са събрани от руския ВЦИОМ. Доколко са оскотели след „перестройката“ съдете сами…

    Една трета от руснаците (32 процента) смятат, че Слънцето се върти около Земята. Това са резултатите от проучването, проведено по повод  Деня на руската наука   ( 8 февруари).  В сравнение с 2007 г. броят на руснаците, които смятат, че Слънцето се върти около нашата планета се е увеличил – в предишното проучване  подобен отговор е даден от 28 на сто от анкетираните. Знанията за самата  Земя, руснаците владеят много по-добре – само 8% смятат, че центърът на планетата не е горещ .

    Проучването на общественото мнение е  проведено от ВЦИОМ в периода  29-30 януари 2011 година. В изследването са участвали 1,6 хиляди души в 138 населени места в 46 области , региони и републики на Русия.

    Повече: http://lenta.ru/news/2011/02/08/krax/

    Ако това ще ви успокои, прочетете следващите редове.

    Уинстън Чърчил е бил първият човек кацна на Луната. Ако той, разбира се, въобще е съществувал, а не е измислен герой, като например Ричард Лъвското сърце, или Махатма Ганди. Но Чърчил не е бил  министър-председателя на Великобритания по време на Втората световна война, тъй като този пост е заемал Адолф Хитлер.
    Как, не знаете ли това ?

    Може и да не знаете, но така мислят около 40 % от британските ученици…

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *