Шеф в ДАНС напуска – заловен да "снася" на Ал. Петров

    Божидар Налджиев, който е шеф на сектор в дирекцията за борба с корупцията в ДАНС е напуснал доброволно  спецслужбата, след като е заловен да изнася поверителна информация към Алексей Петров и групата заподозрени по разработката „Октопод“, съобщава  Mediapool в четвъртък.

    Не е ясно защо след като има данни за нерегламентирани контакти, не е задвижена процедура за дисциплинарно освобождаване.

    Преди да бъде назначен на работа в спецслужбата, той е бил директор на районното полицейско управление в Петрич.Налджиев е привлечен да работи още от самото начало в спецекипа, който е имал за цел да събере доказателства срещу бившия лоялен гражданин и високопоставен офицер в ДАНС Алексей Петров.

    С течение на времето обаче неговите колеги получават информация, че Налджиев играе двойна игра и изнася получената информация обратно към Алексей Петров..

    Близо година след началото на операция „октопод“ очакванията на властите за мегадело не се сбъдват, а от всичките над 20 замесени лица с обвинения останаха само трима. Сред тях все още е и Алексей Петров.

    http://mediapool.bg/show/?storyid=174275&srcpos=1

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *