Пиене, пушене и наднормено тегло не вредят на мъжката потентност

    Американските лекари, плашещи през последните  години мъжете с диагнозата „безплодие“ заради  опасностите, които дебнат в алкохола, тютюна и възстановителните лекарства, което в повечето случаи трупаше още повече стрес в семействата, които искат, но не могат да имат деца, вече трябва да минат на друга вълна.

    От сега нататък  мъжете, които искат да станат бащи, не е задължително да се мъчат с  някоя особено жестока диета, да се отказват от бира, цигари и прочее вредни неща. Най-малкото, според британски учени, тези пороци не се отразяват на качеството на спермата на мъжа и способността да заченат бебе.

    Което означава, че мъжете, които водят нездравословен начин на живот, имат еднакъв шанс да станат бащи, както и тези, които спортуват, не пушат или не пият.

    Група учени от университетите на Манчестър и Шефилд анкетирали 2 249 британци от 14 клиники за изкуствено осеменяване, с дълъг списък от въпроси, свързани с начина им на живот.

    Внимателното проучване на отговорите, както и медицински тестове показали, че нито тютюнопушенето, нито   пиенетео на алкохол, нито наднорменото тегло, твърди Daily Mail, не оказват влияние върху качеството на спермата, а оттам и върху възможността на мъжете да станат бащи.

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *