Пиенето удължава живота

    Американски учени твърдят, че алкохолът удължава живота. Все пак, трябва да се има  предвид, че алкохолът има и  някои недостатъци.

    Учените са  открили доказателства, че алкохолът може да да бъде от полза за здравето. Според проучване, проведено в САЩ, употребата на алкохола  удължава живота, пише Vesti.ru.

    Учени от Университета на Тексас  20 години провеждат наблюдение над две хиляди доброволци, чиято възраст в началото на този период е била между 55 и 65 години.

    В  резултат на това е установено, че пиещите в относително разумни дози, живеят значително по-дълго от непиещите. Дори и тези, които пият повече от 200 грама твърд алкохол на ден, надживели тези,  които не са слагали в  устата си нито капка. Ярък пример за сериозен пияч, който  е бил напълно здрав е  Уинстън Чърчил.

    Когато го попитали как успява да поддържа такава добра форма, полу на шега Чърчил отговорил, че сред неговите правила има две неизменни: Никога не закъснявай за обяд и винаги пий арменски коняк.

    Заедно това с авторите на това проучване не правят извод, че алкохолът еднозначно удължава живота и като цяло е полезен. Те подчертават, че употребата на алкохол има своите недостатъци, а именно отрицателен ефект върху жизненоважни органи на човека. Ще припомним, че според изследване на британски учени, алкохолът за хората е по-опасен от наркотиците.

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *