Koстов оттегля подкрепата си за ГЕРБ?

    Сега се намираме на далечна дистанция от отговорността за управлението на страната и затова въпросите са дали ДСБ има основания да твърди, че гарантира правилността на днешното управление, както и че ГЕРБ води страната в правилната посока. 

    ДСБ е на една стъпка от превръщане в противник на управляващите. Това се посочва в политическия доклад на председателя на партията Иван Костов пред седмото Национално партийно събрание.

    Той прехвърли отговорността на ГЕРБ да направи действието, което би превърнало ДСБ в противник. По-правилно е ДСБ да продължи да подкрепя действията на управляващите, когато те съответстват на представите на десните и на програмата им за добро управление, посочи Костов. Не бива да подкрепяме вот на недоверие в условия на криза, защото хората ще възприемат това като политическо лешоядство, коментира той.

    Според ръководството на ДСБ на предстоящите избори за президент и за местна власт Синята коалиция трябва да се яви в досегашния си формат, като „се отвори“ и за други дясноцентристки формации. Идеята е коалицията да се яви със свои кандидати навсякъде и да не подкрепя чужди номинации на първия тур на предстоящите избори.

    Според Иван Костов фактът, че Синята коалиция все още не е обявила публично как ще се представи на изборите, е  причината подкрепата за нея да не нараства с темпото на спада на доверието в ГЕРБ.

    В доклада си лидерът на ДСБ коментира, че премиерът Бойко Борисов и ГЕРБ са направили драматичен политически завой, довел до хаос, отстъпили са от предизборните си обещания и водят политика на съглашателство с президента Георги Първанов и с ДПС. Заради това, че са останали безнаказани и отново са в управлението, социалистите и хората на Ахмед Доган бързо са възвърнали самочувствието си, заяви Иван Костов.

    Иван Костов отправи упрек към Бойко Борисов в подмяна на ценности заради коментара му за Тодор Живков. Синята коалиция ще поиска от ръководството на Европейската народна партия да заяви своята позиция към изявленията на Борисов, добави Костов.

    http://news.ibox.bg/news/id_2007458894

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *