Проектът “АБВ” като манифестация на еректилната политическа дисфункция

    Заклинанията, прозвучали от подгрявания доста време проект на Първанов, свършиха добра работа. Основната цел- спечелването на властта на следващите парламентарни избори е наполовината постигната.

    Защото анализите показват, че всичко в страната, и най-вече сегашното правителство, ще наливат гориво, включително и ядрено, в двигателя на АБВ. Всеки провал на Борисов, а те ще са все повече, ще избутва АБВ нагоре в рейтинговата класация на партиите.

    След издънването на Симеон, след башибозушкия обир на олигарсите от Тройната коалиция, след брауновото движение на министрите, а и на самия Борисов, едва ли има кой да спре Първанов по пътя за властта.

    Призрачните образи на учредителите на това движение, което категорично отрича днес, че няма да става партия, са доказателство, че нищо друго, освен власт , а от там и икономика, не ги интересува. Генералите, ДС-активистите, борците и прочее олигархични фигури, дадоха сериозна заявка, че ще легализират участието си в управлението на държавата.

    Което от друга страна развързва ръцете на сегашния премиер да прави каквото си иска, без да го е грижа, че ще загуби следващите избори. Защото както Станишев прие ДПС и НДСВ в обора си и управлява безпроблемно цял мандат, както сега се промъкват единствено (!) компетентните кадри на ДПС в съкровищницата Фонд Земеделие, така ще се запазят и сегашните кадри на ГЕРБ в следващото управление, остава да се види кои.

    Лошото тук е, че няма добри новини. Т.н. десница – СДС, ДСБ, РЗС и други маргинали ще се облизват около кухнята на властта, докато не се разпилеят напълно.

    Другата лоша новина е, че няма никаква надежда, чалгаризираният електорат да разбере, какво голямо обедняване го чака. А и да разбере е поставен в позиция, в която няма полезен ход, разбирай – за кого друг да гласува.

    Ако не се появи някой истински българин с голямо Б. Но не с две ББ…

    A това, че проектът АБВ е с еректилна политическа дисфункция няма никакво значение. Защото е все едно кой ще те обязди, тъй като няма да те питат. Само ще е още по-болезнено, но се свиква.

    В тази връзка има гениален британски съвет за жени, които са нападнати от изнасилвач. Британците казват, че всяка застрашена жена трябва да се опита да избяга. Ако не успее- да се съпротивлява. Ако и това не се получи- да се опита да и е хубаво…

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *