Европа разгърна безпрецедентна битка срещу торентите

    В 14 европейски държави са били проведени полицейски акции срещу сайтове за споделяне на файлове, които са обвинени в нарушаване на авторски права. Пазители на реда са направили обиски в Интернет-доставчиците, за да се изловят пиратски торенти.

    Както се съобщава операциите са извършени в Холандия, Чешката република, Унгария, Белгия, Норвегия, Германия, Италия, Великобритания и други страни. Най-мащабни акции има в Швеция, където са офисите на доставчиците, осигуряващи работата на най-големите пиратски торент тракери Pirate Bay и WikiLeaks.

    Според информационния портал „Computer World, проверките са по инициатива на белгийските власти. В Швеция са разпитани четирима заподозрени, които впоследствие са освободени.

    От своя страна, интернет ресурса TorrentFreak пише, че целта на полицията е т. нар. „Пиратска пирамида“ – мрежа от точки и сървъри, които разпространяват незаконно съдържание.

    През август шведската полиция вече извърши акция срещу интернет пиратите. Тогава са били заведени 20 дела. Прокуратурата повдигна обвинения срещу четири интернет потребители, свързани с торент тракера Pirate Bay.

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *