Еволюцията все повече намалява мъжкото достойнство

    През последните 50 години бюстът на средностатистическата жена се е увеличил с около три размера. Такова твърдение направи  международна група от учени, като изтъкна, че еволюцията по този начин е направила на нежния пол много щедър подарък.

    Според европейските и американски учени все още не е известно какво е причинило такъв бърз растеж на женските прелести. Въпреки това някои учени предполагат, че причини все пак има. На първо място според тях, върху размера на бюста може да е повлиял общият   хормонален фон и от друга страна, състоянието на околната среда.

    При това изследователите отбелязват, че при проучванията не са отчитали жени с наднорменото тегло. Наблюдението е било само върху стройни дами с големи гърди. Интересното е, че увеличаване на гърдите е открито само при жените в западните страни, докато към азиатките  и африканките природата е била по-малко благосклонна.

    Що се отнася до силния пол, при тях еволюцията върви в обратна посока. Както се оказва, последните пет десетилетия мъжкото достойнство на „западняците не само не се е увеличило, а напротив-  намаляло е значително.

    Припомняме, че преди няколко години, британски учени  откриха поразителна връзка между начина на живот на средносттистическта англичанка, и размера на бюста и. След анализ на статистически данни, от екип учени, начело с диетолога Мерилин Гленвил e установено, че през последното десетилетие размерът на бюста на Острова се е увеличил от втори до трети размер. Основната причина за физиологичните промени, според тях – е влиянието на естрогена, който има специален ефект върху гръдната тъкан.

    „Днес, изкуствени хормони навлизат в организма отвсякъде – от храни, козметика, и   от самия въздух“ – обяснява директорът на Лондонската клиника за жените, Питър Боуен-Симпкинс. Според него, заместители на хормоните се съдържат в солта, алкохола, водата за пиене, противозачатъчните средства и дори в червилото …

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *