Полицаите в Румъния няма да глобяват и да правят разследвания

В Румъния полицията отказва да регулира  движението и да налага глоби на нарушителите в знак на протест срещу решението на правителството да намали с една четвърт заплатите на държавните служители.

От полицията  се включиха в антиправителствени протести, съобщи лидерът на Националния профсъюз на полицаите Мариян Груя.

„Полицаите ще ходят на работа, но дейността им ще бъдет ограничена – те няма да взимат участие в разследването на наказателните дела, няма да регулират движението и няма да налагат санкции за нарушаване на правилата – каза Груя – Всички те ще бъдат на работното място, но ще се отзовават само на спешни повиквания от граждани. „

Според него, лидерите на съюза са поискали от премиера Емил Бок  спешна среща за обсъждане на ситуацията, но все още не са получили никакъв отговор.

През май Румъния навлезе в период на социални катаклизми: по улиците на Букурещ и други градове хиляди демонстранти протестираха срещу политиката на „затягане на коланите-“ препоръчана на правителството от МВФ.

loading...

Post Comment