Прогноза: Градовете ще са в руини, хората ще се избиват за вода

    Британският климатолог  Марек Кон (Marek Kohn) по примера на Лондон е създал модел на типичен мегаполис от 22 век, във време, когато средната температура на Земята ще се повиши с няколко градуса, а населението на Земята ще се увеличи с няколко милиарда.

    Според климатолога, в мегаполисите на бъдещето няма да останат открити места. Площади и булеварди ще бъдат покрити със сенници, като в парковете и по улиците ще има много дървета. Хората ще прекарват повече време на открито, тъй като оставането  в помещенията ще стане непоносимо, а климатиците ще бъдат забранени от съображения за икономия на енергия.

    Броят на автомобилите и други превозни средства ще се намали в пъти. Тълпи от пешеходци няма да оставят в парковете  тревни площи, цветя и трева ще може да расте само в цветни лехи и на покривите. Асфалтът  ще се замени с бял камък, а стените на сградите ще бъдат облицовани с материали, които отразяват слънчевата светлина.

    Най-престижните недвижими имоти ще бъдат сгради, разположени на бреговете на реките и в сянката на небостъргачите. Признаци за благоденствие ще бъдат частните басейни и артезиански кладенци.

    Бедните и бежанци от безводните райони ще бъдат принудени да живеят в най-бедните райони – климатични гета, предоставяйки на мегаполисите евтина работна ръка сила и в условия на на престъпна напрегната обстановка.

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *